SUSPARDYTA JAU PO SAVAITĖS


Pirma studijų savaitė leido suprast, jog bus super duper mega max linksmas semestras. Tikiuosi antrą sakinio dalį visi perskaitė su giliu sarkazmu. Nenoriu jau taip per daug skųstis, nors mano nuotaika nėra jau labai nuostabi. Bet čia daugiau dėl darbo nei dėl studijų. 

Pasistengsiu daugiau pasidalinti išvadom, susijusiom su maksimaliu studijų dominavimu ir sveiko proto išsaugojimu. Per savaitę suvokiau, kad jei ant smūgio nesugalvosiu gero strateginio semestro šiknos spardymo plano - nieko gero nebus. Nežinau kiek tas planas pateisins mano lūkesčius, bet svarbeuse kaška dariti. Nors pirmą savaitę sugebėjau neatsilikti ir viską kontroliuoti. Vis šis tas. 

Prieš pradėdama norėčiau tylos minute pagerbti visus dirbančius studentus, nes darbe vanoju 0,75 etato ir giliai širdy noriu paverkt...

Taigi taigi, ką vargšas nabagas studentas gali padaryti, kad palengvintų savo kančią? Jei galvojat, kad tiesiog pasakysiu mokytis mokytis ir dar kartą mokytis - labai klystat. Pati daug metų tiesiog slydau su minimaliu laiku skirtu normaliam kokybiškam mokymuisi, todėl iš manęs nekoks pavyzdys šioje srityje. Bet strateginių planų ir visokiausių machinacijų tema tikrai galiu suteikti geresnę konsultaciją nei bet kuris facebook besireklamuojantis nekilnojamo turto brokeris. Taigi važiuojam! 


  • Pirmiausia labai rekomenduoju pasičiupti pačias pirmas pristatymų datas. Atrodau kaip savižudė? Gal. Nors kitai savaitei turiu paruošt jau 3 pristatymus, bet per vasarį susitvarkysius su šitom nesąmonėm ir galvos neskaudės likusius tris semestro mėnesius, liks tik du koliai ir jau egzaminai birželį, aišku nepamirškim bakalaurinio darbo projekto, na bet čia išvis kita istorija. Taigi manau verta pasikankinti mėnesiuką vietoj keturių. Ir šiaip pirmi pristatymai dažniausiai vertinami geriau, nes jų dar nėra su kuo lyginti, todėl manau ir rezultatai nudžiugins. 

  • EIK Į PASKAITAS! Čia aš ir pačiai sau sakau kas ryt prieš veidrodį. Patikėk, daaaaug geriau yra turėti savo asmeninius kokybiškus konspektus, nes draugai ne visada varginasi konspektuotis. Ir šiaip dėstytojai neretai pamėto visokių užuominų kas ir kaip atrodys per atsiskaitymus ar kokią temą reiktų pasimokyti rimčiau, o paskutinę naktį ruošantis koliui tokia informacija gali labai praversti. O ir šiaip išgirsti viską pačiam padidina šansus, kad ir galvelėj liks daugiau košelės.

  • Būtinai išsiaiškink kiek kokių užsiėmimų gali praleisti ir kaip už juos atsiskaityti, jei tai yra būtina, nes patikėk, yra tokių veikėjų, kurie dėl lankomumo neprileidžia prie egzaminų. Susirašyk visų dalykų vertinimo sistemą, kad gaudytumeis kas kaip, nes labiausiai užknisa iš medžio iškritę kursiokai, kuriems prasižiojus vienas po kito lenda buki klausimai semestrui įpusėjus.

  • Stenkis, kad dėstytojai Tave įsidėmėtų, bet už gerus dalykus. Jei mokykloj turėjai gerus santykius su mokytojais, tai suprasi kaip tai kartais būdavo naudinga, nes juk niekas nenori sukirsti mėgiamo studento, geriau kaip tik kokį baliuką pridėti. Universitete kristi į akis sudėtinga, studentų srautai dėstytojams didžiuliai, džiugies, kad bent jau vardą įsimena semestro vidury. Stenkis per paskaitas kalbėti, bet į temą, rodyti iniciatyvą, kad ir su tom pačiom pristatymų datom. Šypsokis, maloniai sveikinkis, jei yra proga, pakalbink ir prieš paskaitą. Trumpiau tariant būk fainas ir slysi kaip per sviestą.  

  • Bent minimaliai planuokis laiką, kad darbai neužgriūtų kaip iš giedro dangaus. Susirašyk kada kokie pristatymai, rašto darbai ir atsiskaitymai ir maždaug pagal savo jėgas ir laiko resursus pasiskaičiuok, kiek laiko reiks jiems paruošti ir taip dėliokis kada ką pradėti. Aišku viską daryk žvelgdamas realistiškai, nenorėk rašto darbo parašyt anksčiau, Tu juk studentas, nepersistenk...Geriau savęs nepervertinti, nes po to teks nusivilti ir panikuoti kaip čia ką daryti.

  • Bent šiek tiek mylėk save ir pamiegok...Galvelė geriau veiks. O kai akys didesnės nei kruopelės ryžių tai ir pamatysi paskaitose daugiau. Patikėk, nėra nieko geriau, nei pabust išsimiegojus. Nors man nelabai sekasi tai daryti, bet aš įnirtingai sraigės greičiu judu link to. 
Kalbant apie miegą... Mano akys jau per siauros, o smegenys per daug iškepusios, kad dar kažką čia mandravočiau, tai kol kas tiek. Jei gims dar kokių nors genialių idėjų - būtinai pasidalinsiu! 

Siunčiu Jums daug jėgų, stiprybės bei motyvacijos! DO MI NUO JAM 💗

Komentarai

Populiariausi įrašai